lördag 25 maj 2013

Följ med oss till Palestina och Israel i höst!

CPT Sverige är mycket glada att kunna bjuda in till en svensk delegation, eller studieresa till Palestina och Israel. Syftet med resan är dels att få en större förståelse av situationen i området och hur det är att leva under ockupation, dels att lära känna CPT’s visioner och arbetssätt. Vi kommer att besöka Hebron, Jerusalem, Betlehem och palestinska byar. På dessa platser träffar vi olika palestinska och israeliska aktivister som arbetar för fred och rättvisa. Delegationen börjar 23 oktober och slutar den 3 november. Priset för resan är $1 450, i skrivande stund cirka 10 230 kr. I priset ingår logi, frukost och middag samt vissa luncher och alla resor i Israel och Palestina. I priset ingår inte resan till och från Israel och inte heller resa till och från flygplatsen i Israel. Det är vår förhoppning att vi kan bli så många deltagare att vi kan ha en svensktalande grupp. Om vi inte får det kommer vi att öppna upp gruppen så att den blir engelsktalande som de flesta andra delegationer. Ansökan till resan går genom CPT’s huvudkontor i Chicago och görs på engelska. Du kan ladda ner ansökningshandlingar här. Vi vill ha din ansökan senast den 1 september.

Är du intresserad av att så småningom arbeta som CPT:are så är en delegation det första steget. Därefter har du möjlighet att söka till den månadslånga träningen.  

Läs om tidigare delegationer här, här, här, här och här.
Du kan nå oss på cptsverige@gmail.com om du har några frågor.

Christian Peacemaker Teams (CPT) föddes ur en uppmaning till de som tror på Jesus som en kärlekens och fredens furste att inte längre nöja sig med att predika ickevåld till människor som lever i konfliktområden utan istället börja arbeta praktiskt. Sedan slutet av 1980-talet har CPT arbetat på inbjudan av och vid sidan av förtryckta grupper runt om i världen. CPT har haft team på plats i Hebron sedan 1995.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar